Fel principal

Paste Amatriciana cu Fructe de Mare

Paste Amatriciana cu Fructe de Mare

  • 2 persoane
  • 40 min

Ingrediente

60g spaghete
150g guanciale (gușă/obraz de porc)
500g roșii/sos de roșii
12 creveți mari
15g ceapă/șalotă
2 căței de usturoi
busuioc/oregano
sare

Preparare

Pentru început, se curăță creveții și se resturile (capul și învelișul extern) se utilizează pentru supa de creveți;
Se pregătește sosul rumenind la foc mare cubulețele de guanciale;
Se adaugă cățeii de usturoi striviți și ceapa tăiat mărunt și se călesc în grăsimea de la guanciale;
Se îndepărtează usturoiul, se adaugă roșiile decojite și tăiate cuburi (sau sos de roșii), se condimentează cu sare și se coc la foc mare (eu am ales roșiile din grădină, pulpa acestora e foarte cărnoasă, puține semințe și se decojesc foarte ușor fără a utiliza tehnici speciale);
Se adaugă a câte un polonic de supă de creveți (precum supa de legume în risotto);
Între timp, se pun pastele la fiert în apă cu sare;
După circa 15-20 minute, se adaugă creveții și se coc timp de circa 3 minute;
Se adaugă spaghetele scurse, frunzele de busuioc și se amestecă;
Se servește imediat.

Produse folosite