Fel principal

Fritto misto din peste si fructe de mare

Fritto misto din peste si fructe de mare

  • 4 persoane
  • 45 min

Ingrediente

Midii
Calamari (tub si tentacule)
Creveti (talie medie)
Macrou
Barbun
Faina alba tip 650
Ulei de masline
Ulei pentru prajit
Pesto genovese
Piper
Sare

Preparare

In primul rand, trebuie sa obti o emulsie din ulei si pesto, in care vei scalda bunatatea de peste si fructe de mare, portionate generos, dupa care le trecem prin faina in care am adaugat in prealabil sarea si piperul. Nu va zgarciti cu piperul.

Indiferent ca utilizam o friteuza sau o tigaie, exista o ordine de prajire data de mama natura. In cazul friteuzei, prepararea ar trebui sa se limiteze la 5-7 minute, pe cand in cazul tigaii, undeva la 8-10 minute. In primul rand, prajim ceea ce se prajeste mai greu iar apoi, in mod succesiv, adaugam in aceeasi ordine descrescatoare restul elementelor. Incepem cu pestele portionat in bucati de 2-3 cm si pe rand, la interval de aproximativ un minut, adaugam calamarii, crevetii si midiile. Pracitc, midiile au nevoie de 2-3 minute pentru a se prezenta in cea mai buna forma. Astfel, dupa timpul de prajire, avem toate elementele prajite atat cat trebuie. In functie de posibilitati, lasati bunatatile la scurs, fie in sita friteuzei fie in alta ori pe servete de bucatarie. Eu mai toc niste patrunjel la final, pentru gust si culoare.

Se pot servi cu diverse sosuri, maioneza, sos de usturoi s.a.m.d.

Sa aveti pofta.

Produse folosite