Aperitiv

Creveti Pane

Creveti Pane

  • 4 persoane
  • 45 min

Ingrediente

400 g creveti roz de marime medie
2 oua mari
2 linguri varfuite faina
Sare
1 cana pesmet panko

Preparare

Luam crevetii clatiti foarte bine si uscati cu un prosop de hartie si le indepartam capul rasucindu-l usor. Indepartam apoi membrele, dar coada o vom pastra pentru aceasta reteta.

Scoatem apoi “vena” taind cu un cutit ascutit de-a lungul spatelului (pe partea curbata), dar nu prea adanc, vena se afla destul de aproape de partea superioara. Dupa ce scoatem aceasta “vena” clatim foarte bine cu apa rece, apoi tavalim crevetii prin faina, ii scufundam in ou batut cu sare si ii acoperim apoi cu pesmet panko.

Prajim crevetii pane crocanti in ulei incins bine in jur de 3 minute. Nu avem nevoie de mai mult timp pentru ca pesmetul sa devina auriu si crevetii sa fie gatiti.

Produse folosite