Fel principal

Caracatita la Gratar

Caracatita la Gratar

  • 2 persoane
  • 60 min

Ingrediente

o caracatita medie sau mare, proaspata sau congelata
sucul proaspat stors de la doua lamai
o legatura mica de patrunjel tocat
2-3 lingurite de otet de vin rosu
cateva linguri de ulei de masline extravirgin
oregano uscat, sare si piper negru proaspat rasnit
cateva foi de dafin

Preparare

Caracatita se spala bine sub jet de apa rece si se pune la fiert in suficienta apa cu sare si foi de dafin, pentru aproximativ o ora. In momentul in care puteti sa o intepati usor cu furculita si si-a schimbat culoarea, caracatita e fiarta. Nu o fierbeti prea mult, va avea o consistenta gumata.

Imediat, adaugati in oala in care a fiert caracatita otetul de vin rosu si putin oregano si lasati sa se intrepatrunda aromele pana se raceste complet.

Intre timp, incingeti bine gratarul si pregatiti o marinada din sucul de lamaie, uleiul de masline, patrunjel, oregano, sare, piper si inca putin otet de vin rosu. Marinati caracatita fiarta si racita in acest amestec si apoi puneti-o pe gratar.

Frigeti pe toate partile caracatita intreaga cate 5 minute, cat sa ramana suculenta, dar bine rumenita. Puteti sa portionati caracatita si bucatile sa le infigeti pe bete de frigarui pe care sa le puneti apoi pe gratar.

La final, savurati acest fel de mancare cu inca un strop de zeama de lamaie, unul de ulei de masline si cu gandul la vacanta.

Pofta buna!

Produse folosite