Fel principal

Calamar Diavola Picanti

Calamar Diavola Picanti

  • 4 persoane
  • 60 min

Ingrediente

O tigaie mare, ideal un wok si 2 l ulei de floarea soarelui.
20 de cartofi rosii, micuti. Sau 10 mai mari. Sau 5 GM. Curatati, taiati feliute ca in poza, frecati cu sare si scursi in sita.
12 calamari cat palma, desfacuti pe o latura, spalati, curatati, uscati cu un prosop de hartie / bumbac, crestati pe interior in romburi, cu varful unui cutit ascutit. Asezonati cu sare, piper si paprika iute.
Ceva faina intr-o farfurie mare, adanca. Cam doua maini pline. Si o mana de pesmet. Adaugati multicica sare de mare si piper. Apoi paprika iute fara mila. Cam o lingura.
2 lime-uri taiate in sferturi, dupa ce le retezati capetele.
Un ardei iute, rosu, taitat in feliute / cuburi foarte subtiri / mici
Patrunjel tocat grosier
2 fire de ceapa verde, fin taiate, oblic
O capatana de usturi romanesc, stors.
Fleur de sel
Piper
Ulei de masline

Preparare

Incingeti uleiul foarte bine, la foc maxim. Adaugati cartofii. Daca puterea de foc este foarte mare, reduceti putin. Cartofii trebuie sa fie bine totusi patrunsi. Exista o relatie directa intre grosimea feliilor de cartofi, grosimea tigaii si puterea focului. Cand devin aurii spre maronii, scoateti cartofii pe o farfurie tapetata cu un servetel de hartie.

Lasati uleiul sa revina la temperatura inalta si adaugati calamarii, unul cate unul, la diferenta de cateva secunde. Trebuie sa se prajeasca, nu sa fiarba.

Cand vi se pare ca au devenit maronii, e momentul sa ii scoateti pe o farfurie tapetata cu servetele de hartie.

Aranjati frumusel, dupa inspiratie, cartofii prajiti si clamarii, deasupra. Decorati cu ardei iute, ceapa verde, sare de mare, piper si lime.



Cum se zice, pofta buna!

Produse folosite