Supe

Supa cu fructe de mare

Supa cu fructe de mare

  • 4 persoane
  • 30 min

Ingrediente

500 gr mix cu fructe de mare congelate [ scoici, creveti, baby calama, surimi ]
200 gr fasole verde frantuzeasca -congelata
100 ml vin alb sec
50 ml ulei masline
1 ceapa galbena
1 tija telina verde Apio
2 catei usturoi
2 morcovi
2 cartofi
1 lamaie, zeama - optional
1 borcan rosii cherry conservate cu ardei iute si busuioc [ productie proprie ]
1 cescuta smantana grasa 20%
1/2 legatura patrunjel verde
sare de Himalaya cu fulgi de chilli
ardei iute -optional

Preparare

Spalati si curatati legumele. Cartofii se pun in apa rece sa nu se oxideze.

Fructele de mare si fasolea verde se dezgheata la temperatura camerei.

Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc usor in ulei de masline.

Imediat se aduga telina feliata, morcovul taiat cubulete si se soteaza impreuna, timp de 10 minute.

Adaugati 2 l apa. Sarati. Adaugati si cartofii taiati cuburi Acestia vor da consistenta supei.

Fierbeti 10 minute pana cand morcovul incepe sa se patrunda.

Adaugati fasolea verde, fructele de mare si rosiile din borcan.

Dati intensitatea fierberii la minimum, toate cele de mai sus sunt prefierte si au nevoie doar de cateva minute sa se gateasca [ consultati indicatiile de pe ambalaj].

Se adauga vinul si smantana diluata cu zeama fierbinte.

Serviti supa cu patrunjel verde.

Gustati si sarati/ condimentati daca mai este nevoie.

Cine doreste, poate acri cu zeama de lamaie.


Pofta buna !!!

Produse folosite