Fel principal

Scoici in sos de vin

Scoici in sos de vin

  • 6 persoane
  • 100 min

Ingrediente

500 g midii congelate
100 g unt
sare
piper alb
4 catei de usturoi
200 ml vin alb sec
2 lgt Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume
3 frunze de patrunjel

Preparare

Midiile le lasi la decongelat, presari Maggi si lasi asa cca 30 minute.

Intr-o tigaie antiaderenta, pui untul taiat cubulete si il lasi la foc mic sa se topeasca. Cand untul este topit, rastorni midiile, adaugi un praf de sare si piper alb proaspat macinat (dupa gust) si lasi la foc mic sa se inabuse, cca. 45 de minute. Iei capacul si adaugi usturoiul pisat si vinul, amestecand incet. Lasi sa fiarba la foc moale, amestecand din cand in cand, pana scade vinul.

Servesti cald, cu patrunjel verde tocat deasupra.

Sa aveti pofta!