Salate

Salata de Icre

Salata de Icre

  • 1 persoane
  • 5 min

Ingrediente

100 g icre sarate
2 felii medii paine (doar miezul)
350 ml ulei de floarea soarelui
100 - 150 ml apa minerala (carbogazoasa)
1 ceapa mica tocata fin
zeama de lamaie

Preparare

Am tocat ceapa marunt de tot. Am pregatit icrele la indemana si am masurat uleiul cu un pahar gradat (350 ml). Icrele de crap le-am scos direct din frigider.

Am ales 2 felii medii de paine si le-am curatat de coaja. Avem nevoie doar de miez.

Am inmuiat miezul de paine in apa calduta si l-am stors usor in pumni. Intr-un castron incapator am asezat icrele de crap sarate si miezul de paine. Ca idee, ele trebuie sa aiba volume apropiate (cate icre cam atata miez de paine udat si stors).

Pe vremuri se bateau icrele cu lingura de lemn. Acum, le fac cu mixerul de mana echipat cu paletele standard (pentru batut spuma).

Mai intai am mixat icrele cu painea pana ce am obtinut o crema omogena si groasa.

Am inceput sa torn treptat din uleiul masurat, batand cu mixerul la viteza medie, pana ce l-am incorporat pe tot. Nu se taie nimic! Compozitia e cremoasa si lucioasa.

Deoarece salata de icre e foarte densa in acest stadiu (sta „batz”) ea poate fi ajutata cu putina apa minerala. Incepeti cu 50 ml de apa si vedeti daca va convine consistenta. Puteti adauga si 100 – 150 sau 200 ml de apa minerala. Treptat! Salata de icre devine spumoasa si aerata si mai moale. Acum creste mult si in volum.