Fel principal

Paste cu midii

Paste cu midii

  • 2 persoane
  • 45 min

Ingrediente

400 g carne de midii
o conservă cu roşii (bucăţi)
vin alb
sare
piper
parmezan
o ceapă roşie
3-4 căţei de usturoi
un cub de unt (20-30 g)
oregano (opţional)

Preparare


Punem la fiert o oală umplută cu apă (cam trei sferturi) în care am adăugat puţină sare (adică pregătim oala pentru paste).
Decongelăm midiile şi le scurgem de apă. Pe o farfurie, aşezăm câteva prosoape de hârtie, unul peste celălalt. Aşezăm midiile pe prosoapele de hârtie pentru ca apa din ele să fie absorbită. Le tamponăm uşor cu un prosop de hârtie şi la suprafaţă.
Topim cubul de unt în tigaie, iar când acesta s-a încins adăugăm ceapa şi usturoiul, ambele tocate mărunt.
După ce usturoiul şi ceapa s-au rumenit, adăugăm midiile şi le lăsăm acolo cam 2-3 minute (foc mediu).
Turnăm 150 ml de vin şi aşteptăm până acesta dă de câteva ori în clocot. Odată ce vinul s-a evaporat parţial, putem adăuga roşiile-cuburi (în acest sezon prefer roşiile deja curăţate, la cutie. sunt mai gustoase decât chestiile alea injectate şi necoapte pe care le găsim prin pieţe la hyper-preţ).
Asezonăm sosul cu sare, piper şi oregano, dacă vă place.
Adăugăm pastele în apa de mai devreme (care acum dă în clocot serios) şi aşteptăm să fiarbă.
Au fiert pastele? Foarte bine. Având în vedere că am aşteptat cel puţin 6-7 minute deja, probabil că sosul nostru a fiert şi el aşa că minunatele spaghetti pot fi adăugate în tigaie acum.
Turnăm jumătate de polonic din apa în care au fiert pastele peste acestea, iar deasupra adăugăm o mână de parmezan. Amestecăm bine. Oprim focul.